PÁLYÁZATOK
 

2015. 03. 19.
Klebelsberg Intézményfenntartó Központ
SZÉKESFEHÉRVÁRI TÁNCSICS MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS JENŐI TAGISKOLÁJA
LEZÁRULT  A  PÁLYÁZAT  A TÁNCSICSBAN
AZ   „INNOVATÍV ISKOLÁK FEJLESZTÉSE” LEHETŐSÉG A MEGÚJULÁSRA CÍMŰ PÁLYÁZAT SIKERESEN VÉGETÉRT.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósultak meg. társadalmi Megújulás Operatív Program keretében.
Projekt időtartama:   2012. 01. 01. - 2014. 12.31.
A nyújtott támogatás összege 63 862 600 Ft.
Azonosító szám: TÁMOP - 3.1.4-2012-12/2-0265

A pályázat alapvető célja: A tanulók gazdag programlehetőséghez való juttatása, a mindennapos testnevelés keretében változatos mozgásformákkal való megismertetése (korcsolya, karate, lovaglás stb.) környezettudatos magatartást népszerűsítését szolgáló programok (egészségnapok, erdei iskolai programok, baleset megelőzési és egészség fejlesztési programok), nyelvi képzést támogató foglalkozások, táborok szervezése, nemzeti hagyományok és nemzetiségi hagyományok ápolását célzó foglalkozások tartása, valamint mindezek megvalósítását elősegítő eszközök beszerzése. A tanulók számára tartottunk informatika szakkört illetve az iskola nevelői szaktárgyi tudást bővítő és módszertani megújulást elősegítő továbbképzésekben részesültek.

Citi Pénzügyi Oktatási Program az Székesfehérvári Táncsics Mihály Általános Iskolában

Országszerte további 8 ezer felső tagozatos diák tanulhat a korszerű oktatóanyagokból abban a 26 általános iskolában, amely részt vesz az idei Citi Pénzügyi Oktatási Iskolatámogatási programban, amely a Citi Magyarország és a Junior Achievement Magyarország (JAM) Alapítvány közös pénzügyi és gazdasági képességfejlesztő programja 2001 óta.

 A Táncsics bejutott a 2014-2015-ös tanévben bejutott a 26 kiválasztott iskola közé. A program korszerű technológián alapuló, innovatív oktatási stratégiákat és tananyagokat tesz elérhetővé az iskolák számára. Ezek elsősorban a családi költségvetés, a bevételek és költségek, a hitelek és kockázatok, a megtakarítások és befektetések, a kínálat és szükségletek, a piac és verseny koncepcióival ismertetik meg a kisdiákokat, érdekes és interaktív játékokon keresztül.

Iskolánkból Solymos Zsigmond tanár vehetett részt a budapesti továbbképzésen melynek célja, hogy a képzésben résztvevők a szükséges elméleti ismeretek mellett elsősorban olyan módszereket gyakoroljanak be, amelyek lehetővé teszi számukra a pénzügyi és gazdálkodási ismeretek élményszerű oktatását.

A képzéshez ajándékba tárgyi eszközöket is kapott iskolánk, amely a karácsonyi ünnepség alkalmával 2014. december19-én került átadásra.

Uniós támogatás segíti az innovációt a Táncsics Mihály Általános Iskolában
A Táncsics Mihály Általános Iskola 63.862.000 Ft uniós támogatást nyert az "Innovatív iskolák fejlesztése" c. pályázati kiíráson a Széchenyi Terv Társadalmi megújulás Operatív Program keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az elnyert támogatás lehetőséget nyújt a tanulók szabadidős tevékenységének színvonalas szerveztéséhez, különböző programok lebonyolításához, eszközfejlesztéshez, a mindennapos testnevelés feltételeinek javításához és számos továbbképzés segíti a pedagógusok módszertani kultúrájának megújítását, bővítését.
Az iskola, mely 85 éves fennállását ünnepli az idei tanévben, a támogatás segítségével nagyobb hangsúlyt fektet a nemzeti hagyományaink ápolására, a családi életre és a honvédelmi nevelésre. Kiemelt figyelmet fordíthat az idegen nyelv oktatására, a környezettudatosságra, az egészséges életre nevelésre. A pályázat elnyerésével lehetőséget kapott az intézmény a gyermekek táboroztatására. A pályázat egyedülálló lehetőséget teremt az innovációra, megújulásra.
Befektetés a jövőbe- Magyarország fejlesztési terv
Befektetés a jövőbe - Magyarország fejlesztési terv
 
         
 
 
   
   
  Fejér Megyei Hírlap - 2014. december 18. (csütörtök)
Élményekkel gazdagodtak